Utgårdstrøen stiller test kandidater på fenotypetest stasjonen Staur for første gang i 2014/2015.

Det ble tatt ut 4 Limousin okser til testing. Alle 4 har gjennomført testen og 2 stk er tatt ut til semin, mens 2 stk er salgsokser.

Jovial PP av Utgårdstrøen

Uttatt til semin okse og rangert som nr 2, i årgangen på Staur. Den første homozygote kolla semin okse i Norge.

Årets kollet okse i semin er Jovial PP av Utgårdstrøen. Dette er den første homozygot kollet semin oksen for limousin i Norge. Far er Norske Gubben av Hvam, som har fått sterke 81 i fødsels indeks. Jovial er pent sammensatt, med god dybde og mye kjøtt.  Med testens nest høyeste tilvekst på 1804 gram. En kjempe flott kåring på kropp med 87, og en god kåring på bein med 85, er dette en okse som kommer til å spre sine gener rundt i Europa. I tillegg har Jovial sterke gener for melk og kjøtt, fra Tyske Mateo som morfar,  og mormorsfar Remix som har  kjempe tall i Frankrike for melk. Solgt for ny norsk rekordpris kr 170.000,-.

Javardage av Utgårdstrøen

Uttatt til semin okse og rangert som nr 3, i årgangen på Staur. Full French okse.

Javardage av Utgårdstrøen er årets andre semin okse fra debutant på Staur Bjørn Aasen. Javardage er sønn av det Franskmennene beskriver som tidenes beste okse Bavardage, som har fantastiske tall på alt utenom kalving, og grovhet.  Morlinjen har genetikk bak seg fra Franske Ferry og Louxor.  Javardage gjør en veldig god test, og er nest best av årets årgang for forutnytting med 2,2. Med 8,94 i ryggmuskel, en korrekt knokkelbygning, så er dette en solid FF produksjons okse, som bør gi full pakke med kjøtt og melk. Solgt for kr 86.000,-.

Jazz av Utgårdstrøen

Uttatt til salgsokse og rangert som nr 6, i årgangen på Staur. Kolla okse.

Jazz av Utgårdstrøen er første salgsokse. Han er også en kollet sønn av Gubben av Hvam, som har alle sine 4 sønner på test med rangtall over 105. Morlinjen har genetikk bak seg fra Franske Ferry.  Jazz får testens høyeste rangtall på 114. Jazz har testens høyeste tilvekst, på 1829 gram, beste forutnytting på 2,1 på Staur i år og en flott ryggmuskel på 8,68. Jazz er en greit stor kompakt okse, med mye kjøtt. Han blir straffet på kåringen for litt for mye feil vinkler i beina, som gjør at han blir første salgs okse, og klar for oppdrag umiddelbart. Solgt for kr 71.000,-.

Jaguar av Utgårdstrøen

Uttatt til salgsokse og rangert som nr 15, i årgangen på Staur. Kolla okse.

Jaguar av Utgårdstrøen er en kollet okse, med tyske Maradonna PP som far og morfarfar er Louxor. Jaguar er en greit stor og bra lang okse. Harmonisk sammensatt med fin beinbygning. Han har gode  bein og klauver. Kåringen viser sterke tall med 86 på kropp og 85 på bein. Han mangler litt på tilvekst. Faren Maradonna PP er en lettkalver som har avlsverdi på sterke 81 på fødsel.  Lettkalver genetikken til Maradonna PP, kombinert med middels tilvekst på sønnen, gir stor sannsynlighet for at Jaguar er en kollete lettkalver. Solgt for kr 65.000,-.

Nyeste kommentarer

25.07 | 21:29

Flotte dyr. Dyktig bonde på utgårdstrøen. Her ligger det mye arbeid bak.

04.01 | 11:16

Hei Jon Bones. Vi har solgt alle hodyr vi har til livsalg pr dags dato. Jeg har allerede fått inn mange bestillinger til neste år. Si ifra hvis du vil stå på kjøperlista.

11.12 | 21:29

Hei

Er på utkikk etter kvigekalver.Har dere noen for salg ?

01.01 | 12:26

Vi har solgt okse 466, men har flere okser født 2016, samt en meget snill og fin okse født 2015, nr 332, som er ledig for oppdrag fra 01.06.17. se info på hjemmesiden

Del denne siden